torsdag 12 januari 2012

Badrum fortsättning 4

Taket färdigglesat och isolerat.

Lite extra reglar. För att stötta lecaväggen har jag limmat en regel med PL400. Kommer att dra i långa skruvar genom lecablocken när limmet torkat. Vågade inte dra i skruvarna innan limmet fyllt ut eventuella ojämnheter. Regeln stöttar även takstolen och taket, precis som regeln inne i hörnan bredvid fönstret. Även en extra regel ovanpå takstolen. Takstolen kommer att decimeras lite för att få in tanken till den vägghängda toaletten.


Rören till duschblandaren ingjutna. Exakt vågräta och 150 mm cc. Lodräta "remsan" i mitten är gipsputs som jag kladdade dit med hjälp av ett långt och numera skitigt vattenpass. Ska hjälpa till att putsa väggen rak och slät.

3 kommentarer:

  1. Spännande projekt! Vad använder du för material i badkaret som tätskikt? Vi byggde också med block och bruk badrummet på nedervåningen. http://www.jonsbyggblogg.se/?p=471.

    SvaraRadera
  2. Himla tjusig dusch ni fått till. Jag ska använda bostiks 2000k i badkaret. Har fått OK från Bostiks tekniska chef att använda det, bara vi inte badar flera timmar varje dag... Bottenventilen blir en Jafo golvbrunn med speciellt klinkerpaket för murade badkar.

    SvaraRadera
  3. Kul att det finns sätt att lösa det! Blir så mycket bättre med något platsbyggt eget. Följer med spänning.

    SvaraRadera